tirsdag 10. januar 2012

Framtida.no

Undervisar uloveleg lite. 

Eg har lest en artikkel på Framtida.no som handlar om at kommuner i Noreg ikkje oppfyllar kravene om skuletimer på barne og ungdomsskulen. Ål og Salangen til dømes, gjev 100 ferre skuletimer en kva kravet er. Annemarie Bechmann Hansen, direktør ved divisjon for regelverk og finansiering i Utdanningsdirektoratet uttaler seg om dette til Kommunalrapport.no, og seier at dette er noko dei ser svært alvorleg på. 


Oslo er ein av dei 44 kommunene i Noreg som tilbyr fleire skuletimer, på barnetrinnet, enn vi har krav på. Dei satsar ekstra mye på norsk og matematikk. I Noreg er det 76 kommuner som ikkje tilbyr like mange skuletimer på barnetrinnet som vi har krav på. Dette er veldig alvorlig. Det er reglar som tilsier at alle kommunene skal gi  5185 timar undervising, pluss 76 timar gym. Når nokon kommuner tilbyr ferre timer en det som er krevd, begynn vi å lure. Kva er grunnen til dette? Har dei ikkje nok penger i budsjettet til å få dekket alle behovene og kravene? Brukar dei pengene på noko anna? 


Eg er enig med at vi skal på kunne få alle dei timene vi har krav på, om det ikkje skjer, MÅ det gjøres noko drastisk. Eg syns det er dårlig at så mange kommuner ikkje har klart å holde kravene. Igjen, kva er grunnen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar